Lämna en praktikplatsannons

Hitta era kunniga framtida medarbetare genom att anställa praktikanter

Praktik är en effektiv rekryteringskanal för arbetsgivare. Arbetsgivaren får en värdefull arbetsinsats och information om utbildningens innehåll och kvalitet. Praktiken har en betydande inverkan på hur den studerande utvecklar sin kunskap och sina arbetslivsfärdigheter. Under praktiken får den studerande lära sig mer om arbetsuppgifterna i den egna branschen under handledning av en expert, vilket gör det lättare för den studerande att planera sin karriär samtidigt som studiemotivationen också förbättras. Glöm inte heller universitetens utländska studerande som söker praktikplatser. En utländsk studerande bidrar inte enbart med sin kompetens i arbetsgemenskapen, utan också med kännedom om kulturen i sitt hemland.

Hur rekryterar jag praktikanter?
Enklast rekryterar du praktikanter genom att fylla i vår blankett för praktikplatsannonser. Om du erbjuder praktik till utländska studerande ska du använda blanketten på engelska. Olika universitet har olika praxis och tidsscheman för praktikperioderna. Mer information om universitetens praxis får du via universitetens karriär- och rekryteringstjänster.

Obs! Nu kan du också registrera dig som arbetsgivare och skapa ett eget konto för er organisation. Via kontot kan du enkelt administrera era annonser. På denna blankett kan du låta bli att registrera praktikplatsen.

Tips för genomförande av praktik
Du kan bidra till att göra praktikperioden till en positiv erfarenhet genom att förebereda dig innan praktikanten kommer och ta del av de olika skedena i praktiken.

En utsktift av annonsen kan endat göras under förhandsgranskningen genom att utnyttja webbläsarens funktins för utskrift.
Utskriften av annonsen måste göras innan den skickas in. En användarvänligare utskriftsfunktion kommer att utvecklas i följande versioner.

Förhandsvisa formuläret

INFORMATION OM ARBETSUPPGIFTERNA (1/3)

* Fält märkta med en asterisk är obligatoriska.


ohje
ohje
ohje
ohje

ohje
ohje
ohje
ohje
ohje
(utgångsdatum 29.12.2023)
ohje


ohje

ohje